D nest

Atseya Elise heeft in de zomer van dit jaar voor het eerst kennisgemaakt met haar toekomstige partner Pavlov (Maurice). De combinatie is gekozen op advies van de FokkerijAdviesCommissie van de Nederlandse Herdershonden Club, sectie Langharen.
Hieronder foto’s van hun kennismaking.

Kennismaking kennismaking kennismaking kennismaking kennismaking kennismaking kennismaking kennismaking kennismaking 

Op 29 november 2019 heeft dekking plaats gevonden. Als alles naar wens verloopt, ziet begin februari 2020 een gezond aantal langharige Hollandertjes het levenslicht. In de eerste week van 2020 wordt een echoscan gemaakt om te zien of Atseya Elise ‘echt’ drachtig is.
Belangstellenden voor een pup kunnen dat kenbaar maken door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gedurende de avond van 27 januari 2020 werden zes pups geboren. Drie teefjes en drie reutjes.
Atseya Elise verzorgt haar kroost voorbeeldig.

 

De pups zijn geboren tussen 21.00 uur en 23.55 uur en zijn nu één week oud. Moeder Atseya voedt verzorgt hen met grote toewijding. Alle pups groeien als kool en wegen ruim meer dan hun geboortegewicht. Bij de Raad van Beheer is geboorteaangifte gedaan. Voor de stamboomregistratie zijn de volgende namen doorgegeven:
voor de reutjes:
V. SOPHARS HOF DOUWE RAHPOS, V. SOPHARS HOF DUX PAVLOV en V. SOPHARS HOF DAFYDD FRELON
voor de teefjes:
V. SOPHARS HOF DIBBES MERYLINDA, V. SOPHARS HOF DEANNE ELISE en V. SOPHARS HOF DILLA MERY
Hieronder staan de foto’s van de 1e week.

dnest week1 1 dnest week1 2  week1  week1  week1  week1  week1  week1  week1  week1  week1  week1 

De pups zijn intussen 2 weken. Zij groeien als kool. Hun bezigheden beperken zich door met de regelmaat van de klok tot eten bij moeders, door haar laten verzorgen en rusten, rusten, rusten.
De eerste wormkuur hebben de pups intussen ondergaan. Met behulpzame handen van de overburen ondergingen ze gelaten wat hen te wachten stond. Met toekomstige baasjes zijn intussen afspraken voor kraamvisite gemaakt. Het eerste echtpaar -uit Bladel- is al geweest.
Hieronder staan de foto’s van de 2e week.
De teefjes zijn herkenbaar aan de blauwe-, de groene- en de paarse halsbandjes. De reutjes hebben een geel, een rood en een zwart halsbandje om.

week2 9  week2  week2  week2 dnest week2 1 dnest week2 2  week2  week2  week2  week2  week2  week2  week2 week2 22  week2  week2   week2  week2  week2  week2  week2 dnest week2 1 dnest week2 2  week2  week2  week2  week2  week2  week2  week2  week2

Drie weken geleden werden de pups geboren. Afgelopen week zagen ze voor het eerst hun directe omgeving. Hun oogjes gingen voorzichtig open. Alle zijn op verkenning geweest en intussen kennen ze alle hoeken van de werpkist. Af en toe laten de pups van zich horen met voorzichtig klinkende blafgeluidjes.
Alle pups zijn de kaap van 1 kg ruim gepasseerd. Zij nemen steeds ruim de tijd om bij moeder Atseya te eten. Daarna verzinken ze steeds in diepe rust.

 week3  week3  week3 week3 1 week3 2  week3  week3  week3  week3  week3  week3  week3 dnest week3 1 dnest week3 2  week3  week3  week3  week3  week3 

Tijdens week 3 zijn de pups gaan smullen van ‘vast’ voedsel; papje van puppybrokje en puppymelk. Naast het eten bij moeders laten zij zich dat goed smaken. Hun gewicht neemt elke dag gestaag toe en ze wegen tussen 1538 gram en 1984 gram. Vandaag – 24 februari- hebben de pups de tweede wormkuur gekregen en dat gebeurde zonder enige wanklank. Als beloning kregen ze hun 2e vaste maaltijd van de dag Daarna was het in de werpkist goed rusten.

week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4  week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4 week4